miercuri, 27 mai 2015

CEL MAI SUS - 7 Volcanoes + 7 Summits


Salut, sunt Geta ...


 Dor Geta Popescu are 11 ani, practica alpinismul si escalada la nivel de performanta ca membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine.

Este componenta a Lotului National de Escalada copii, fiind multipla Campioana Nationala, cu clasari pe podium la competitiile balcanice si concursurile de Grand Slam europene.

De la varsta de 10 ani reprezinta Romania in expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale de varsta pe Mt. Ararat 5165m, Sabalan 4811m., Damavand 5671m., unul european pe Elbrus 5642m. si unul national pe Kilimanjaro 5895m, ca membra a Altitude Expeditions Team.

Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.
·        3 Recorduri Mondiale de varsta, unul european si unul national in alpinism ;
·        3 titluri Campioana Nationala la escalada;
·        2 distinctii Alpinistul Anului ca membra a Lotului National.

Pana acum, la varsta de 12 ani!

Dor Geta Popescu  are ca obiectiv finalizarea  Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuiyul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani, in anum 2017, si sa devina:


PRIMA ALPINISTA DIN LUME CARE INCHEIE
CELE DOUA CIRCUITE
Cea mai tanara alpinista din lume care
incheie Circuitul 7 Volcanoes
Cea mai tanara alpinista din lume care
incheie Circuitul 7 Summits


  Circuitul 7 Volcanoes 
  • Incheiat in premiera la 24 ianuarie 2011 de 2 alpinisti
  • Pana in decembrie 2014 a fost incheiat de 8 alpinisti, singura alpinista din lume fiind, in continuare, Crina Coco Popescu.   
  •  

 

Circuitul 7 Summits
  • In 1984  Reinhold Messner a terminat varianta care contine Carstensz Pyramid si cea cu Mt. Kosciuszko, deci 7 +1, pentru a satisface ambele abordari geografice: Australia - continent si Australia + Oceania continent.
  • Pana in mai 2015 au terminat acest circuit 422 de alpinisti in una din cele doua variante si 314 in ambele variante.
  • Din Romania, singurul alpinist care a terminat acest circuit este Constantin Lacatusu.
  • Cea mai tanara alpinista din lume este Samantha Larson, care l-a incheiat in mai 2007, la varsta de 18 ani.Programul expeditiilor de record in anul 2015

Cum POTI sa ma ajuti

SPONSORI si PARTENERI

Contact:
  • 0722 369 965
  • geta@temerarul.ro
  • alti_tudine@yahoo.comNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu