sâmbătă, 16 mai 2015

13 iunie 2015 - Magia curajului in Cheile Rasnoavei

A fost o sambata excelenta, o asteptam demult, ca dupa doua saptamani de antrenamente aveam chef de ceva jocuri  si prieteni noi sau mai vechi de joaca pe stanci si pe munte. M-am bucurat sa vad atatea copii veniti sa vada muntele si sa invete sa catere. Unora cand au vazut stanca li s-a facut teama de inaltime si spuneau: “vai de mine ce sus este, e prea greu, nu pot!” altii, insa, abea asteptau sa se catere pe ea. 

Am facut lucrurile pe rand, nu departe de stanca este locul nostrum de joaca. Aici am catarat in pom cu ajutorul unor prize atasate, ne-am suit pe o scara de cordelina asigurati cu hamuri si corzi, am facu exercitii de echilibru pe Base line. In timp ce ne jucam mai intrebam copii daca le mai este frica de cataratul la stanca, majoritatea imi spuneau ca nu, desi dupa cum trageau cu ochiul la stanca din apropiere, stiam ca teama exista inca dar, acum, dorinta de a incerca si de a reusi devenise din ce in ce mai mare.

Asa ca, odata terminate jocurile de obisnuire cu inaltimea si cu pozitia de coborare asigurata, ne-am dus pe stanca, la traseele echipate cu coarda de asigurare de sus, echipati cu ham si casca. Cu emotii dar si cu nerabdare, copii au demonstrate ca si-au invins frica, ca au capatat indemanare si incredere in ei, asa ca aproape toti au facut traseele pana sus, s-au bucurat si au mai repetat catararea. 

Bucuria reusitei si mandria unui timp mai scurt sau a mai multor urcari a devenit subiect de discutie atunci cand oboseala ne-a domolit elanul de temerari. 
 

Cand am terminat de catarat am mers si ne-am dat cu un leagan urias adica un leagan de patru personae in care stateam si eram asgurati cu carabiniere. Leaganul era prins de un fag inalt asa ca am avut destul loc sa ne invartim. 

Cand a trebuit sa plece, copii au fost foarte tristi pentru ca mai vroiau sa se catere si sa ne jucam impreuna, la inaltime.  Eu eram bucuroasa ca mai imi facusem cativa prieteni care, cu siguranta, isi descoperisera pasiunea pentru munte si reusisem impreuna, si de aceasta data, sa ne distram de minune, magia curajului facandu-si efectul, pe munte si pe stanca, nu doar la munte.

Mai multe fotografii AICI

Si Tu poti fi TEMERAR!

Sa ne ANTRENAM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu