luni, 24 octombrie 2016

201 Puncte – Jubileu in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor

 ( Da, antrenamentele merg perfect, am chef, trag si progresez!
Pentru a avea ocazia sa demonstrez ca pot fi cea mai tanara alpinista din lume pe Caestensz Pyramid, cel mai tehnic varf din Circuitul 7 Summits am nevoie de sustinere financiara, de parteneri si sponsori.
Daca performantele mele anterioare nu pot fi valorificate mediatic si nu pot finanta expeditiile mele viitoare inseamna ca nu este momentul, locul, timpul sa fie facute. Nu-mi vine sa accept chestia asta!
Prezentarea expeditiei Carstensz Pyramid 
Am nevoie de sustinere dumneavoastra. Orice contract poate fi incheiat prin Clubul Sportiv Montan Altitudine (organizat ca ONG) sau prin Federatia Romana de Alpinism si Escalada (ONG de interes national)
Contact:  0722 369 965  Ovidiu Popescu; alti_tudine@yahoo.com )


Pentru performanta sportiva de exceptie, pentru expeditia de record mondial din Australia si Oceania, alpinista romanca Dor Geta Popescu merita toata aprecierea si sustinerea dvs.
  
Comunicat de presa

Duminica 24 octombrie: Dupa ascensiunea pe varful Omu, 2505 m, cel mai inalt din masivul Bucegi, Dor Geta Popescu a depasit, pentru prima data in Clasamentul Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, pragul celor 200 de puncte.

Acest punctaj a fost realizat in urma celor 49 de ascensiuni de vara si 19 de iarna in Carpatii Romaniei.
Geta este alpinista. Este romanca si de la varsta de 10 ani reprezinta Romania in alpinismul de altitudine ca sportiva a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada si membra a Altitude Expeditions Team. 

Dor Geta Popescu are treisprezece ani si a stabilit 7 recorduri mondiale de varsta in alpinismul de altitudine. A facut 5 varfuri din circuitul  7 Volcanoes al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent si a escaladat 4 din cei 7 cei mai inalti munti din circuitul 7 Summits. A fost distinsa cu titlul “Alpinistul anului din Romania” in 2015 si in ultimii 3 ani a participat cu succes la 8 expeditii in munti inalti.

Dapa antrenamentele din iarna 2015 in Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor, Geta a devenit, pe 6 februarie 2016, cea mai tanara alpinista din lume pe varful Aconcangua din Argentina, cel mai inalt munte din afara Asiei, de 6960 metri.

In luna mai 2016, Geta a excelat in expeditia din America de Nord dedicata performantei la altitudine: in mai putin de 20 de zile a escaladat Pico de Orizaba, de 5636 metri, cel mai inalt vulcan din America de Nord si Denali/McKinley, de 6190 metri, cel mai inalt munte din America de Nord, ambele ascensiuni reprezentand recorduri mondiale de varsta.

Justin Ionescu, Secretar General al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada: “Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor raspunde excelent unor variate etape si obiective de pregatire in alpinism: pe de o parte, ascensiunile de vara pentru  antrenamente de ritm si constanta, iar pe de alta parte, ascensiunile de iarna pentru antrenamente tehnice si de anduranta. Iar 7Munti in 7zile este, fara indoiala, cu cei 15 800 metri diferenta de nivel, o cursa de rezistenta si efort in conditiile diferite oferite de structurile si profilurile spcifice fiecarui varf din Circuit.”

La ora actuala, Dor Geta Popescu are cel mai bun palmares mondial in alpinismul feminin sub 18 ani si, dupa inca o parcurgere a Circuitului 7 Munti in 7 zile consecutive, este pregatita pentru expeditia de record in Australia si Oceania din luna noiembrie, in care vizeaza recorduri mondiale de varsta pe Mount Giluwe, cel mai inalt vulvan, si pe Carstensz Pyramid cel mai inalt varf al continentului si, in acelasi timp, cel mai tehnic varf al Circuitului 7 Summits.

“Alpinismul de altitudine si escalada ma definesc si ma fac sa ma simt fericita si speciala. Faptul ca 8 alpinisti au incheiat Circuitul 7 Volcanoes, 422 Circuitul 7 Summits si nici o alpinista nu a realizat ambele circuite, ma face sa lupt pentru acest loc. Performanta si recordurile sunt ceea ce-mi doresc, sunt motivatia antrenamentelor si pregatirii mele generale.” - spune Dor Geta Popescu.


Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor consta in atingerea celor mai inalte varfuri din masivele Bucegi, Piatra Craiului, Fagaras, Retezat, Metaliferi, Rodna si Ceahlau, in ascensiuni de vara, cat si de iarna. Pe langa modul cel mai bun de a cunoaste Romania, a-ti descoperi si satisface pasiunea pentru munte si sporturi montane, Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor s-a dovedit, o data in plus, modul ideal de antrenament pentru expeditiile in munti inalti.
   
 24 octombrie 2016                                                                               Ovidiu Popescu
                                                                                              Presedinte Clubul Sportiv Montan Altitudine





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu