miercuri, 30 martie 2016

Da, sunt sportiva premia(n)ta a FRAE!Comunicat de presaAlpinistul Anului 2015

Federatia Romana de Alpinism si Escalada a desemnat cei mai buni sportivi ai anului 2015


Bucuresti, 29.03.2016: Au fost premiate, pe ramuri sportive, rezultatele si realizarile meritorii si in progres din competitiile internationale sau cu relevanta in lumea alpina mondiala si la nivel national in cadrul Campionatelor Nationale si Cupei Romaniei.

Rezultate notabile pe fiecare disciplina in parte:

[.... ]

ALPINISM DE ALTITUDINE

Cea mai valoroasa realizare in anul 2015 este reusita sportivei DOR GETA POPESCU de la CS Montan Altitudine – Rasnov.

DOR GETA POPESCU a urcat pe cel mai inalt vulcan din lume, OJOS del SALADO avand altitudinea de 6873 de metri si astfel devine, la varsta de 12 ani, cea mai tanara alpinista din lume care reuseste o ascensiune pe acest varf.  OJOS del SALADO, Atacacama – Chile, face parte din Circuitul 7 Volcanoes, al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent. [.... ]

Este al treilea an in care sunte premiata de Federatia Romana de Alpinism si Escalada, primele doua fiind, insa, ca membra a Lotului National de Escalada – copii, a carui membra sunt de la varsta de 8 ani.Da’ acum sunt eu, nu eu din Lotul de Copii ... adica  eu – Geta Traieste la Altitudine!

Imi pare bine ca si mulțumesc frumos autoritatilor de la Federatie  pentru titlul pe care mi l-au acordat. Pentru mine este o bucurie ca performantele mele sunt apreciate si sprijinite, iar acest lucru ma ajuta sa merg mai departe mai ales ca foarte curand voi pleca in America de Nord, pentru doua expeditii, cea pe McKinley fiind foarte importanta. De asemenea este o onoare si o ocazie rara sa fiu alaturi de cei mai buni sportivi ai Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, ca membra a Clubul Sportiv Montan Altitudine si AltitudeExpeditions Team.
 Pregatirea performantelor o fac in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din GradinaCarpatilor, antrenamente fiind coordonate tot specialisti de la Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

 

Programul meu competitional si obiectivele mele sportive, dupa recordul realizat in Aconcagua, sunt, pana la sfarsitul anului 2016, urmatoarele:


26 aprilie – 10 mai – Pico de Orizaba – record  mondial feminin de varsta – bate recordul stabilit de Coco http://www.worldrecordacademy.com/sports/most_successful_young_alpinist_Crina_Coco_Popescu_sets_world_record_213627.html ; pentru Geta, al cincilea Circuitul 7 Volcanoes10 – 31 mai – McKinley – a doua din lume, prima din afara USA – recordul este de 12 ani - http://www.answers.com/Q/Youngest_to_climb_mount_McKinley  ; voi va avea 12 ani si voi egala un record stabilit in anul 1995; va fi al patrulea varf din Circuitul 7 Summits20 – 28 octombrie – Gluwe  – record  mondial feminin de varsta – bate recordul stabilit de Coco; pentru mine, al saselea in Circuitul 7 Volcanoes10 – 30 noiembrie – Carstensz Piramyd - record  mondial feminin de varsta – bate recordul stabilit de Coco; pentru mine, al cincilea varf din Circuitul 7 SummitsLa sfarsitul lui 2016 am ca obiectiv ajungerea la:

6 varfuri in Circuitul 7 Volcanoes

5 varfuri in Circuitul 7 VolcanoesHai ca avem treaba, iau si “Alpinistul Anului 2016”!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu